Onze diensten

Ventilatie

Een gezond binnenklimaat begint bij de juiste ventilatie. Hierin maken wij onderscheid in twee systemen: mechanische ventilatie (CVE) en balansventilatie (WTW).

Bij mechanische ventilatie wordt er vervuilde lucht afgezogen via ventilatiekanalen uit de woonkamer, de keuken, natte ruimtes etc. Hier wordt verse lucht d.m.v. roosters in de ramen toegevoerd. Deze ventilatie kan gestuurd worden op basis van vraag, CO2 en vochtgehalte in de lucht. Het nadeel hiervan is dat de toegevoerde lucht door roosters erg koud is en dit resulteert in hogere stookkosten.

Bij balansventilatie wordt er ook vervuilde lucht afgezogen in centrale ruimtes maar het grote verschil met mechanische ventilatie is dat er verse lucht door ventilatiekanalen toegevoerd wordt. Ook deze ventilatie kan gestuurd worden op basis van vraag, CO2 gehalte of vochtgehalte. Door deze verse koude buitenlucht via een wisselaar langs de vervuilde warme afvoerlucht te leiden wordt er tot wel 90% van de warmte aan de verse lucht toegevoegd. Dit resulteert in minder verloren energie.

Worden wij uw partner in techniek?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag samen met u welke mogelijkheden we hebben voor uw wensen.
Waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Direct contact:
06 11 64 64 07
EJInstall
Veldoven 15
8271 RT IJsselmuiden