Onze diensten

Verwarming

Er kan op verschillende manieren verwarmd worden. Op een duurzame manier met een warmtepomp bijvoorbeeld waarbij er energie uit de bodem gebruikt wordt of uit de buitenlucht. Een warmtepomp kan niet alleen duurzaam verwarmen maar ook zomers duurzaam de woning koelen.

Voor de situaties waar een warmtepomp geen optie is, kan er natuurlijk ook met een CV-ketel verwarmd worden. Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld minder ingrijpende duurzame energieoplossingen toe te passen. Te denken valt aan zonnecollectoren of het gebruiken van de warmte uit ventilatielucht d.m.v. een warmtepompboiler. Ook passen wij soms minder gangbare verwarmingsopwekkers toe. Denk hierbij aan houtkachel/houtvergassers.

Duurzaam

Onze energiebronnen zijn niet oneindig. Op een verantwoorde manier omgaan met energie is dan ook een eerste vereiste. Wij ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden duurzame installaties. Dit is niet alleen uitdagend werk, maar ook noodzakelijk. Het aantal duurzame oplossingen groeit bijna dagelijks. Duurzame energie is ook voor onze opdrachtgevers een terugkerende vraag. Wij proberen dan ook telkens deze vraag zo goed mogelijk om te zetten in een passende duurzame installatie.

Hoe ziet dit er nou in de praktijk uit? Dat is dus per klant verschillend en vraagt een stuk meer maatwerk dan traditionele installaties. Hieronder vindt u een greep uit de mogelijkheden.

De (all-electric) warmtepomp

Je hoort en leest er overal over. Maar wat is het nou eigenlijk en wat kan een warmtepomp nu voor mij betekenen? In de basis is elke warmtepomp hetzelfde. Zie ter illustratie de afbeelding hieronder. Het hele proces begint bij een compressor. De compressor levert 1 deel energie en haalt door een natuurkundig proces 3 tot 5 delen energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit resulteert in een rendement (COP) van soms wel 500% Met deze gewonnen energie kan lucht of water verwarmd of gekoeld worden. De warmtepompinstallatie hieronder maakt van het water/water (brine) principe gebruik en haalt zijn energie uit de bodem en verwarmt of koelt hiermee een vrijstaande woning.

De (hybride) warmtepomp

Door de huidige gasprijzen een hot item: de hybride warmtepomp. De naam zegt het al. Hybride. Bivalent noemen wij het ook wel. Een groot deel van het verwarmingsvermogen wordt gedekt door een kleine warmtepomp naast een cv-combiketel. In principe hetzelfde proces als bij de bovengenoemde warmtepomp. Alleen haalt de hybride warmtepomp de energie uit de buitenlucht. Een mooie toevoeging op je cv-combiketel die kan zorgen voor een reductie van 70% op je cv-gasverbruik.

Zonnecollectoren

Waar de hybride warmtepomp geen warmtapwater kan maken en de all-electric warmtepomp een lager rendement kent om tapwater te maken, is de zonnecollector de ideale uitkomst. Een groot deel van het jaar kunnen een paar zonnecollectoren op het dak je van genoeg warmtapwater voorzien.

PV panelen

Elektrisch rijden, elektrisch koken, de elektrische warmtepomp en ga zo maar door. Door de energietransitie gaan wij steeds meer elektriciteit verbruiken en dit wekken wij dan ook het liefst schoon op. Hierin bieden PV-panelen een belangrijke dienst.

Worden wij uw partner in techniek?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag samen met u welke mogelijkheden we hebben voor uw wensen.
Waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Direct contact:
06 11 64 64 07
EJInstall
Veldoven 15
8271 RT IJsselmuiden