Onze diensten

Verwarming

Er kan op verschillende manieren verwarmd worden. Op een duurzame manier met een warmtepomp bijvoorbeeld waarbij er energie uit de bodem gebruikt wordt of uit de buitenlucht. Een warmtepomp kan niet alleen duurzaam verwarmen maar ook zomers duurzaam de woning koelen.

Voor de situaties waar een warmtepomp geen optie is, kan er natuurlijk ook met een CV-ketel verwarmd worden. Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld minder ingrijpende duurzame energieoplossingen toe te passen. Te denken valt aan zonnecollectoren of het gebruiken van de warmte uit ventilatielucht d.m.v. een warmtepompboiler. Ook passen wij soms minder gangbare verwarmingsopwekkers toe. Denk hierbij aan houtkachel/houtvergassers.

Duurzaam

Onze energiebronnen zijn niet oneindig. Op een verantwoorde manier omgaan met energie is dan ook een eerste vereiste. Wij ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden duurzame installaties. Dit is niet alleen uitdagend werk, maar ook noodzakelijk. Het aantal duurzame oplossingen groeit bijna dagelijks. Duurzame energie is ook voor onze opdrachtgevers een terugkerende vraag. Wij proberen dan ook telkens deze vraag zo goed mogelijk om te zetten in een passende duurzame installatie.

Hoe ziet dit er nou in de praktijk uit? Dat is dus per klant verschillend en vraagt een stuk meer maatwerk dan traditionele installaties. Hieronder vindt u een greep uit de mogelijkheden.

De (all-electric) warmtepomp

Je hoort en leest er overal over. Maar wat is het nou eigenlijk en wat kan een warmtepomp nu voor mij betekenen? In de basis is elke warmtepomp hetzelfde. Zie ter illustratie de afbeelding hieronder. Het hele proces begint bij een compressor. De compressor levert 1 deel energie en haalt door een natuurkundig proces 3 tot 5 delen energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit resulteert in een rendement (COP) van soms wel 500% Met deze gewonnen energie kan lucht of water verwarmd of gekoeld worden. De warmtepompinstallatie hieronder maakt van het water/water (brine) principe gebruik en haalt zijn energie uit de bodem en verwarmt of koelt hiermee een vrijstaande woning.

De (hybride) warmtepomp

Door de huidige gasprijzen een hot item: de hybride warmtepomp. De naam zegt het al. Hybride. Bivalent noemen wij het ook wel. Een groot deel van het verwarmingsvermogen wordt gedekt door een kleine warmtepomp naast een cv-combiketel. In principe hetzelfde proces als bij de bovengenoemde warmtepomp. Alleen haalt de hybride warmtepomp de energie uit de buitenlucht. Een mooie toevoeging op je cv-combiketel die kan zorgen voor een reductie van 70% op je cv-gasverbruik.

Zonnecollectoren

Waar de hybride warmtepomp geen warmtapwater kan maken en de all-electric warmtepomp een lager rendement kent om tapwater te maken, is de zonnecollector de ideale uitkomst. Een groot deel van het jaar kunnen een paar zonnecollectoren op het dak je van genoeg warmtapwater voorzien.

Afgiftesystemen

Radiatoren (hybride)

Radiatoren, voor iedereen wel een bekend begrip. Maar met onze leveranciers steken wij ze graag in een nieuw jasje. Dit noemen wij hybride radiatoren. Dit zijn radiatoren die uitgerust zijn met ventilatoren. Hybride radiatoren zijn aan de ene kant uitermate geschikt om op lage temperaturen te verwarmen d.m.v. een warmtepomp. Ook kunnen ze in de zomermaanden een ruimte koelen. Wij werken bijvoorbeeld samen met de radiatoren van Thermrad: https://thermrad.nl/producten/compact-6-plateau-hybrid/

Vloerverwarming / koeling

Watergedragen vloerverwarming, Voor veel mensen een bewezen techniek. het biedt veel comfort door een behaaglijke temperatuurverdeling, warme voeten en weinig lucht (stof) circulatie. Al met al heeft dit er voor gezorgd dat vloerverwarming de nieuwe standaard is de nieuwbouw. Ook heeft vloerverwarming het grote voordeel dat er op lage temperatuur gestookt kan worden en hierdoor perfect geschikt is voor een warmtepompsysteem als energie-opwekker. Verder is hert mogelijk om met het zelfde systeem gebruik gemaakt worden van vloerkoeling.

Convectoren (hybride)

Een convectorradiator. De naam zegt het al. Convectie, de manier van warmteoverdracht veranderd. Dit brengt voordelen met zich mee. Door de andere opbouw van de radiator kan er beter warmte overgedragen worden aan de lucht. Hierdoor kan er met lagere watertemperatuur verwarmd worden en wordt er minder energie gebruikt. Dit resulteert niet alleen in lagere stookkosten ook word het afgiftesysteem hiermee geschikt voor een warmtepomp. Mede hierdoor kan er in de bestaande woningbouw waar vloerverwarming niet mogelijk is toch overgestapt worden op een warmtepomp. Voor convectoren werken wij samen met Jaga, Dit merk is marktleider en voorloper in lage-temperatuurverwarming. https://www.jaga.nl/producten/

PV panelen

Elektrisch rijden, elektrisch koken, de elektrische warmtepomp et cetera. Door de energietransitie gaat iedereen steeds meer elektriciteit verbruiken. Men wekt die elektriciteit het liefst schoon op. Dat kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door het gebruik van PV-panelen.

Worden wij uw partner in techniek?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag samen met u welke mogelijkheden we hebben voor uw wensen.
Waarmee kunnen we u van dienst zijn?
Direct contact:
06 11 64 64 07
EJInstall
Veldoven 15
8271 RT IJsselmuiden